Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1104 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Löjrom el. forellrom 120.0 gram 14%
Rödlök 1.0 styck 6%
Gräddfil 4.0 msk 7%
Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 47%
Smör normalsaltat 40.0 gram 26%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och finhacka löken.
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek brödet på medelhög värme. Alternativt rosta brödet. Skär av brödkanterna.
- Fördela rommen på brödet. Toppa med gräddfil el. crème fraiche. Strö över hackad lök. Servera.
Kockens kommentar
Ett högklassigt alternativ är den billigare forell- laxrommen. Många är dock inte så fötjusta i den starkare fisksmaken denna rom har. Andra fiskars rom är tänkbara, men i allmänhet inte lika välsmakande.
Fler recept inom Brödförrätt
Liknande recept som Löjromstoast / forellromstoast (förrätt)
-
Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Löjromstoast / forellromstoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris (förrätt)
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm tomatbruschetta (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sötsyrlig Avocado och crabsticksröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare: