Löjromstoast / forellromstoast (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Löjromstoast / forellromstoast (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 4

Löjrom el. forellrom

120.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Gräddfil

4.0 

msk

Vitt matbröd skivor

4.0 

st stora

Smör normalsaltat

40.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bruno Paillard Première Cuvée

Torr vit champagne
Pris: 349 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1104 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 129 gram)

Ingredienser

Visa:

Löjrom el. forellrom 120.0 gram 14%

Rödlök 1.0 styck 6%

Gräddfil 4.0 msk 7%

Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 47%

Smör normalsaltat 40.0 gram 26%

Tillagning (15 min )

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek brödet på medelhög värme. Alternativt rosta brödet. Skär av brödkanterna.
  3. Fördela rommen på brödet. Toppa med gräddfil el. crème fraiche. Strö över hackad lök. Servera.

 

Kockens kommentar

Ett högklassigt alternativ är den billigare forell- laxrommen. Många är dock inte så fötjusta i den starkare fisksmaken denna rom har. Andra fiskars rom är tänkbara, men i allmänhet inte lika välsmakande.

Fler recept inom Brödförrätt

Liknande recept som Löjromstoast / forellromstoast (förrätt)