Varm tomatbruschetta (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Varm tomatbruschetta (förrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kvisttomater

6.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Basilika

0.5 

kruka

Olivolja

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 1

Recept: 501 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 159 gram)

Ingredienser

Visa:

Kvisttomater 6.0 styck 21%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 3%

Basilika 0.5 kruka 1%

Olivolja 0.5 dl 75%

Tillagning (40 min )

  1. Finhacka tomater. Skala och finhacka vitlök. Strimla basilika.
  2. Lägg i en bunke tomater, vitlök, basilika, olivolja, salt och peppar. Låt stå och dra 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200ºC grill.
  4. Rosta bröden cirka 3 minuter, ta ut och lägg på tomatröran. Rosta ytterligare 5 minuter.

Fler recept inom Brödförrätt

Liknande recept som Varm tomatbruschetta (förrätt)