Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kantareller färska

1.0 

liter

Vispgrädde

2.5 

dl

Timjan finhackad

2.0 

msk

Formfranska

4.0 

skivor

Smör el. margarin

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 294

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1532 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 27%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 130 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 1.0 liter 4%

Vispgrädde 2.5 dl 59%

Timjan finhackad 2.0 msk 0%

Formfranska 4.0 skivor 14%

Smör el. margarin 50.0 gram 24%

Salt och peppar 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (15 min )

  1. Rensa och finhacka svampen. Lägg i skål.
  2. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och stek formbrödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Tag av och lägg upp skivorna på fat.
  3. Stek samtidigt svampen i en annan torr panna tills allt vatten har kokat bort. Tillsätt matfett och stek vidare i några minuter. 
  4. Tillsätt kryddor och vispgrädden. Sänk värmen till medellåg och låt grädden koka in i svampen. Blandningen är färdig när den är krämig.
  5. Blanda i timjan och lägg upp kantarell-blandningen på formbrödsskivorna.

Fler recept inom Varma smörgåsar

Liknande recept som Kantarellmacka