Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 294

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1532 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 27%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kantareller färska 1.0 liter 4%
Vispgrädde 2.5 dl 59%
Timjan finhackad 2.0 msk 0%
Formfranska 4.0 skivor 14%
Smör el. margarin 50.0 gram 24%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa och finhacka svampen. Lägg i skål.
- Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och stek formbrödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Tag av och lägg upp skivorna på fat.
- Stek samtidigt svampen i en annan torr panna tills allt vatten har kokat bort. Tillsätt matfett och stek vidare i några minuter.
- Tillsätt kryddor och vispgrädden. Sänk värmen till medellåg och låt grädden koka in i svampen. Blandningen är färdig när den är krämig.
- Blanda i timjan och lägg upp kantarell-blandningen på formbrödsskivorna.
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Kantarellmacka
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan