Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 322

Kcal / portion: 211

GBR (GI) / port: 2
Recept: 845 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 22%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor skalade 100.0 gram 13%
Majonnäs äkta 3.0 msk 36%
Formfranska 4.0 skivor 25%
Smör normalsaltat 2.0 msk 23%
Forellrom (el. löjrom) 30.0 gram 4%
Gräslök 0%
Kockskolan:
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hetta upp smöret i en stekpanna och stek formbrödsskivorna på medelhög värme
tills de fått en gyllenbrun färg. - Tag ett glas och måtta rundlar på brödskivorna och skär ut.
- Blanda räkor och majonnäs till en röra och lägg ovanpå rundlarna. Toppa med forellrom och en gräslökskvist. Servera.
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Havssnittar
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan