
Lyckorus
Denna snapskryddning har skapats av Stockholms Aeter & Essencefabrik och innehåller bl.a. pommerans, anis, kryddnejlika och koriander.
Ingredienser
Brännvin (okryddat) 70.0 cl
Blandade kryddor: 20.0 gram
Strösocker 3.0 bitar
Tillbehör:
![]()
Skapat av
Essensfabriken
Tillagning
- Gör din egen blandning av de olika ingredienserna. Var försiktig med stjärnanis som har en dominant smak.
- Häll kryddor i en burk eller flaska med lock. Tillsätt brännvin.
- Låt stå i 1-3 dygn.
Smaka av, gärna varje dag. - Sila bort kryddorna.
Tillsätt 1-3 sockerbitar.
Är smaken för bitter, späd med brännvin. - Servera brännvinet väl kylt.
Kockens kommentar
Använd endast hela kryddor, aldrig mald för då måste vätskan filtreras. Använd brännvin med högst 40% alkohol, för att kryddsmaken skall utvecklas bra. Myntan fär gärna vara torkad och hackad, men färsk går också bra.
Färdig kryddblandning finns t.ex. att köpa på Sthlms Eater & Essencefabrik, Wallingatan 14.
ALTERNATIV
Fler drinkrecept inom Julsnaps
Liknande recept som Lyckorus
-
Hemryddat brännvin - grundrecept
Hemkryddat brännvin skall vara personligt, dvs man skapar sin egen variant. Och kryddad snaps med bär från egen buske smakar alltid bäst. Fungerar också bra som en personlig present i en trevlig flaska.
-
Hemkryddad julsnaps
Denna snaps med smaker av kanel, kardemumma och apelsin passar utmärkt till julen. Varför inte ge bort som julklapp? Se dock till att vara ute i god tid då snapsen skall stå och dra i några dagar.
-
Lingonsnaps
Lingonsnaps finns färdig att köpa, men går även bra att göra själv. Man får dock vara ute i god tid eftersom att lingonen skall ligga och dra, helst i några månader.
-
Lyckorus
Denna snapskryddning har skapats av Stockholms Aeter & Essencefabrik och innehåller bl.a. pommerans, anis, kryddnejlika och koriander.
-
Dillsnaps *
Denna dillsmakande snaps går förhållandevis snabbt att tillaga om man jämför med många andra smaksatta snapsar.
-
Svart vinbärsbrännvin
Har man tillgång till en buske svarta vinbär är det trevligt och enkelt att laga sitt eget vinbärsbrännvin.