
Dillsnaps *
Denna dillsmakande snaps går förhållandevis snabbt att tillaga om man jämför med många andra smaksatta snapsar.
Ingredienser
Brännvin (okryddat) 35.0 cl
Dill 2.0 kvistar
Tillbehör:
Glasburk med lock 5.0 dl
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Häll upp brännvin i en burk och tillsätt några dillkvistar.
- Sätt på lock och låt stå i ca två dagar.
Smaka av. - Ta bort dillkvisten och häll i flaska.
- Servera brännvinet väl kyld.
Kockens kommentar
Dillkvisten kan vara fin som dekoration i flaskan men bör i sådant fall inte vara där för länge, eftersom smaken försämras av för lång tid. Även utan kvistar bör snapsen inte lagras alltför länge. Gör därför små satser. Om smaken blivit för stark, späd ev. med lite okryddat brännvin, eller tillsätt lite socker.
Använd brännvin med högst 40% alkohol, för att kryddsmaken skall utvecklas väl.
Fler drinkrecept inom Julsnaps
Liknande recept som Dillsnaps *
-
Hemryddat brännvin - grundrecept
Hemkryddat brännvin skall vara personligt, dvs man skapar sin egen variant. Och kryddad snaps med bär från egen buske smakar alltid bäst. Fungerar också bra som en personlig present i en trevlig flaska.
-
Hemkryddad julsnaps
Denna snaps med smaker av kanel, kardemumma och apelsin passar utmärkt till julen. Varför inte ge bort som julklapp? Se dock till att vara ute i god tid då snapsen skall stå och dra i några dagar.
-
Lingonsnaps
Lingonsnaps finns färdig att köpa, men går även bra att göra själv. Man får dock vara ute i god tid eftersom att lingonen skall ligga och dra, helst i några månader.
-
Lyckorus
Denna snapskryddning har skapats av Stockholms Aeter & Essencefabrik och innehåller bl.a. pommerans, anis, kryddnejlika och koriander.
-
Dillsnaps *
Denna dillsmakande snaps går förhållandevis snabbt att tillaga om man jämför med många andra smaksatta snapsar.
-
Svart vinbärsbrännvin
Har man tillgång till en buske svarta vinbär är det trevligt och enkelt att laga sitt eget vinbärsbrännvin.