
Negus
Denna varma portvinssouer har tillagats på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
En variant av glüwein m.a.o.
Ingredienser
Portvin 6.0 cl
Citronjuice 3.0 cl
Sockerlag 50/50 2.0 cl
Tillbehör:
![]()
Skapat av
Marie Laveau
Tillagning
- Koka upp vatten.
- Häll ingredienserna i värmetåligt glas.
Fyll på med hett vatten. - Vrid ett citronskal över drinken och släpp ner skalet i drinken.
ALTERNATIV
Fler drinkrecept inom Varma juldrycker
Liknande recept som Negus
-
Klassisk hemgjord glögg
Hemgjord glögg på gammaldags sätt är en trevlig syssla inför julen. Kanske som en jultradition att utföra med nära och kära.
Arbetsmoment:
>> Så lagar du hemgjord glögg -
Glühwein
Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till nordbornas glögg.
Glühwein dricks liksom glögg varm,
vanligen vintertid och i synnerhet till jul. -
Rise & Fall
Het dryck med smak av kanel och äpple (eller päron), som gör susen för kropp och själ kalla, ruggiga dagar.
-
X-Pearience Åre!
Häpp, häpp, häpp!!!
-
Negus
Denna varma portvinssouer har tillagats på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
En variant av glüwein m.a.o. -
Gondolens Egg Nogg
En varm äggtoddy är alltid en välkommen drink att värma sig med efter en kall vinterdag. Här är Stockholmsrestaurangen Gondolens förslag.
-
Varm glögg på granatäpple (alkoholfri)
En variant av glögg gjord på granatäppeljuice.
-
Hemmagjord glögg - snabbvarianten
Hemmagjord glögg är en trevlig syssla inför julen. Kanske som en jultradition att utföra med nära och kära?
-
Åsas enkla glüwein
Osötad glüwein är ett alternativ till glögg om man vill undvika socker och sötma.