
Åsas enkla glüwein
Osötad glüwein är ett alternativ till glögg om man vill undvika socker och sötma.
Ingredienser
Rött vin 1.0 flaska
Apelsin hel 1.0 styck
Kryddnejlika 1.0 msk
Kanelstång 1.0 styck
![]()
Skapat av
Åsa, Kockskolan
Tillagning
- Skiva apelsinen och lägg skivorna tillsammans med kryddnejlikor och kanelstång i vinet.
- Värm försiktigt på svag värme. Får inte koka, över 83 grader försvinner alkoholen.
- Tillsätt socker enligt egen smak och rör om. Eller servera socker i skål och låt gästerna söta själva.
- Serveras varm, bäst i värmetåliga glas.
Kockens kommentar
Det går naturligtvis att göra alkoholfri för den som önskar.
Fler drinkrecept inom Varma juldrycker
Liknande recept som Åsas enkla glüwein
-
Klassisk hemgjord glögg
Hemgjord glögg på gammaldags sätt är en trevlig syssla inför julen. Kanske som en jultradition att utföra med nära och kära.
Arbetsmoment:
>> Så lagar du hemgjord glögg -
Glühwein
Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till nordbornas glögg.
Glühwein dricks liksom glögg varm,
vanligen vintertid och i synnerhet till jul. -
Rise & Fall
Het dryck med smak av kanel och äpple (eller päron), som gör susen för kropp och själ kalla, ruggiga dagar.
-
X-Pearience Åre!
Häpp, häpp, häpp!!!
-
Negus
Denna varma portvinssouer har tillagats på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
En variant av glüwein m.a.o. -
Gondolens Egg Nogg
En varm äggtoddy är alltid en välkommen drink att värma sig med efter en kall vinterdag. Här är Stockholmsrestaurangen Gondolens förslag.
-
Varm glögg på granatäpple (alkoholfri)
En variant av glögg gjord på granatäppeljuice.
-
Hemmagjord glögg - snabbvarianten
Hemmagjord glögg är en trevlig syssla inför julen. Kanske som en jultradition att utföra med nära och kära?
-
Åsas enkla glüwein
Osötad glüwein är ett alternativ till glögg om man vill undvika socker och sötma.