Gondolens Egg Nogg

Gondolens Egg Nogg

En varm äggtoddy är alltid en välkommen drink att värma sig med efter en kall vinterdag. Här är Stockholmsrestaurangen Gondolens förslag.  

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Jamaicarom

4.0 

cl

Ägglikör

2.0 

cl

Vispgrädde

2.0 

cl

Mjölk

8.0 

cl

Muscovadosocker

1.0 

tsk

eller

 

 

Farinsocker

 

 

 

Tillbehör:

 

Barsked (lång) >

 

 

Muskot riven

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tillagning

  1. Värm mjölk i en kastrull, koka inte.

  2. Rör ned ingredienserna.
    Häll upp i värmetåligt glas.

  3. Riv muskot på toppen.

Kockens kommentar

En "toddy" är vanligtvis en varm drink innehållande vatten eller mjölk, citronsaft, socker, cognac/rom/whisky eller portvin/vin/fruktsaft. Äggtoddy (egg nogg) dessutom med äggulor. M.a.o. ägglikören kan bytas ut mot lite uppvispad äggula i botten.

Fler drinkrecept inom Varma juldrycker

Liknande recept som Gondolens Egg Nogg