För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Karibisk kycklingpizza

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pizzadeg:

 

Vetemjöl

500.0 

gram

eller

8.3 

dl

Jäst färsk

25.0 

gram

Vatten

3.0 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Bakplåtspapper

 

 

Pizzautrustning >

 

 

 

Pålägg:

 

Pizzasås

2.0 

dl

Kycklingfilé utan skinn

4.0 

styck

Vit sparris konserv

280.0 

gram

Mozzarella

250.0 

gram

Ananas färsk

280.0 

gram

Oregano torkad

1.0 

tsk

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pizza >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 915

GBR (GI) / port: 21

Recept: 3662 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 6%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 477 gram)

Ingredienser

Visa:
Pizzadeg:

Vetemjöl 500.0 gram 48%

eller 8.3 dl %

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Vatten 3.0 dl 0%

Olivolja 2.0 msk 6%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakplåtspapper Äts ej

Pizzautrustning > Äts ej

 

Pålägg:

Pizzasås 2.0 dl 7%

Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 17%

Vit sparris konserv 280.0 gram 1%

Mozzarella 250.0 gram 17%

Ananas färsk 280.0 gram 2%

Oregano torkad 1.0 tsk 0%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pizza > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.

  1. Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
  2. Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
  3. Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
  4. Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
  5. Pålägg: Skär ananas, sparris och mozzarella i små bitar. Skär kyckling i skivor.
  6. Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Fördela ut sparris, mozzarella och ananasbitar. Ringla över lite olivolja.
  7. Grädda i ugn 10-15 minuter.
  8. Kyckling: Stek kycklingen hastigt i en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg skivorna på den färdiga pizzan. Strö över lite oregano.

Kockens kommentar

Pizzan uppkallad (av Kockskolan) till minne av Columbus som upptäckte ananas på Goadeloupe i Västindien (Karibien) år 1493.  

Tillhörande recept

Pizzasallad

Hemlagad pizzasås

Svensk pizzadeg

Italiensk kalljäst pizzadeg

Italiensk varmjäst pizzadeg

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pizza

Liknande recept som Karibisk kycklingpizza