
Dryckestips
Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 59 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 915

GBR (GI) / port: 21
Recept: 3662 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pizzadeg:
Vetemjöl 500.0 gram 48%
eller 8.3 dl %
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Vatten 3.0 dl 0%
Olivolja 2.0 msk 6%
Salt 1.0 tsk 0%
Bakplåtspapper Äts ej
Pizzautrustning > Äts ej
Pålägg:
Pizzasås 2.0 dl 7%
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 17%
Vit sparris konserv 280.0 gram 1%
Mozzarella 250.0 gram 17%
Ananas färsk 280.0 gram 2%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Om pizza > Äts ej
Så lagas pizza > Äts ej
Så knådas, rivs deg > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.
- Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
- Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
- Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
- Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
- Pålägg: Skär ananas, sparris och mozzarella i små bitar. Skär kyckling i skivor.
- Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Fördela ut sparris, mozzarella och ananasbitar. Ringla över lite olivolja.
- Grädda i ugn 10-15 minuter.
- Kyckling: Stek kycklingen hastigt i en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg skivorna på den färdiga pizzan. Strö över lite oregano.
Kockens kommentar
Pizzan uppkallad (av Kockskolan) till minne av Columbus som upptäckte ananas på Goadeloupe i Västindien (Karibien) år 1493.
Tillhörande recept
Fler recept inom Pizza
Liknande recept som Karibisk kycklingpizza
-
Masa pizza napoletana, italiensk kalljäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Masa pizza fatta in casa, italiensk varmjäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk pizzadeg
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pizza marinara, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza Margherita, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza capricciosa, en nyckfull pizza
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza calzone, inbakad byxpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza vesuvio, vulkanpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Pizza frutti di mare, pizza med havets frukter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Svårighet: Medel, Receptgivare: