Blancherade rädisor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blancherade rädisor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök

1.0 

styck

Salladslök

1.0 

styck

Spenat färsk

100.0 

gram

Rädisa

2.0 

knippen

Muskot riven

 

 

Smör normalsaltat

 

 

Salt (havssalt)

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 25

Kcal / portion: 28

GBR (GI) / port: 1

Recept: 112 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 114 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 1.0 styck 47%

Salladslök 1.0 styck 5%

Spenat färsk 100.0 gram 16%

Rädisa 2.0 knippen 32%

Muskot riven 0%

Smör normalsaltat 0%

Salt (havssalt) %

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skala och hacka lök. Skiva salladslök.
  2. Fräs spenat, lök och salladslök i olivolja på medelvärme i cirka 2 minuter utan att de tar färg. Häll på lite vatten och riv över muskot. Tillsätt även en klick smör.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tag sedan av från plattan. Lägg i rädisorna och låt dem ligga i kastrullen i 5 minuter.
  4. Tag upp rädisorna från kastrullen.
    Lägg dem och spenatblandningen på en tallrik och strö över havssalt.

Kockens kommentar

Blanchera = koka kort tid, eller egentligen att lägga varan i kallt vatten som kokas upp, varefter varan tas ur. Förvälla är ett annat ord för att koka något mycket hastigt, men då lägger man varan i kokande vatten.

Fler recept inom Kokta grönsaker

Liknande recept som Blancherade rädisor