Sesamspanerade kycklingspett till buffé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sesamspanerade kycklingspett till buffé

Lägg till ingredienser

Antal spett: 12

Kycklinginnerfilé

12.0 

styck

el. kycklingfilé

 

 

Ägg

1.0 

styck

Ströbröd

1.0 

dl

Sesamfrön

1.5 

msk

Chilipulver

1.0 

krm

Salt och peppar

 

 

Olivolja till stekning

 

 

Grillspett av trä

 

 

 

Kockskolan:

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Tokolosh Merlot

Smakrikt rött vin
Pris: 74 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 0

Recept: 874 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 29%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 36 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinginnerfilé 12.0 styck 58%

el. kycklingfilé 0%

Ägg 1.0 styck 7%

Ströbröd 1.0 dl 25%

Sesamfrön 1.5 msk 9%

Chilipulver 1.0 krm 0%

Salt och peppar 0%

Olivolja till stekning %

Grillspett av trä %

 

Kockskolan:

Så grillas kyckling > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Kycklingfiléer delas i fyra bitar, kycklingfilé grillas hela.
  2. Blanda ströbröd, sesamfrön, chilipulver, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.
  3. Doppa filéerna i uppvispat ägg och därefter i strö­­bröds­blandningen. Låt dem gärna vila en stund.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme och stek filéerna i cirka 3 minuter på var sida tills de fått gyllenbrun färg.
  5. Stick in träspett i filéerna och servera.

Kockens kommentar

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Sesamspanerade kycklingspett till buffé