Buck´s fizz / Mimosa

Buck´s fizz / Mimosa

I England heter denna drink Buck´s Fizz och i Frankrike Mimosa. En lämplig brunchdrink, tillika en drink man serverar till tidigt ankomna bröllopsgäster!

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Apelsinjuice

6.0 

cl

Champagne kall

9.0 

cl

 

Grenadin?

1.0 

cl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Apelsinjuice 6.0 cl

Champagne kall 9.0 cl

Grenadin? 1.0 cl

Bild saknas
Skapat av
Cat Bar

Tillagning

  1. Kyl champagneglas med is.
    Häll bort isen.

  2. Häll apelsinjuice i glaset och ev. grenadin.
    Fyll på med kall champagne eller mousserande vin.

Kommentar:

Bucks fizz är originalmässigt med en skvätt grenadin, men serveras numera vanligen (som på bilden) utan. Den franska varianten Mimosa serveras utan grenadin.

Kockens kommentar

Buck´s Fizz serverades första gången 1921 av bartendern Mc Garry på Buck´s Club i London. Drinken serveras ofta som brunchdrink.

Mimosa är en fransk variant skapad på Ritz Hotel i Paris ca 1925. Ibland tillsätts en tesked Grand Marnier, varvid man får en Grand Mimosa. Byter man ut apesinjuicen mot tranbärsjuice kallas den Hibiscus eller Pointsetta och med grapefruktjuice blir det en Lilosa.

Fler drinkrecept inom Välkomstdrinkar

Liknande recept som Buck´s fizz / Mimosa

  • Recept på My Maj Bellini

    My Maj Bellini

    En gulgrön variant av originalet Bellini.
    Passande på "aftnar"?

  • Recept på Kir Royal & Kir Imperial

    Kir Royal & Kir Imperial

    Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?

    Royal = med svart vinbärslikör.
    Imperial = med hallonlikör.

  • Recept på Kir

    Kir

    Dåligt vitt vin? Blanda i lite likör!
    Det gjorde en gång i tiden bönder i Borgogne, som ville få sitt vin mer drickbart och därmed uppstod Kir.

  • Recept på Champagne Cocktail

    Champagne Cocktail

    "Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.

  • Recept på Pearfect Punch

    Pearfect Punch

    Den päronperfekta snytingen (punch), om man får tro Niklas Ståhlström som skapat denna drink på restaurang Godot i Stockholm.

  • Recept på Grapewine punch

    Grapewine punch

    Denna drink har skapats på restaurang Marie Laveau, restaurangens med namn efter en ökänd voodoodrottning.

  • Recept på Russian Spring Punch

    Russian Spring Punch

    Vän av ordning blandar denna internationella, hallonsmakande drink på rysk vodka och rysk "champagne", dvs ryskt mousserande vin.

  • Recept på Venice Punch

    Venice Punch

    Denna friska persikosmakande dryck har skapats på restarang Marie Laveau i Stockholm.

  • Recept på Sangria (röd bål) med nejlikor och kanel

    Sangria (röd bål) med nejlikor och kanel

    Sangria är en spansk vinbål ursprungligen med rött vin. Sangría betyder ordagrannt "åderlåtning" (sangre = blod).

  • Recept på Beverly Hills Iced Tea

    Beverly Hills Iced Tea

    Detta är en mindre komplicerad variant av den klassiska Long Island Ice Tea, men elegantare då coca-colan bytts ut mot champagne. Detta exemplar har tillretts på Gondolen, Stockholm.