Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 798

GBR (GI) / port: 13
Recept: 3191 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 styck 19%
Smör till stekning 0.5 msk 2%
Smaksättare:
Currypasta röd } 1.0 msk 1%
Kokosmjölk (-dryck) 2.0 dl 11%
Cashewnötter osaltade 200.0 gram 36%
Ananasringar utan lag 200.0 gram 4%
Jalapeno till garnering 1.0 styck 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 28%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 170°C.
- Putsa filén fri från hinnor. Skiva ananas i bitar (häll bort spadet).
- Filé: Smöra en ugnsform, lägg i filén. Strö över salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter till kärntemperatur 60°C.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Tillbehör: Ta ut köttet och skär det i bitar.
- Smaksättning: Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och lägg i kött, kokosmjölk, hälften av ananasen och nötterna. Smaka av med currypasta till lagom kryddighet. Sänk värmen till medellåg och låt småputtra i några minuter.
- Servera resten av nötterna och ananas som en liten sallad vid sidan om. Garnera gärna med lite grönt, till exempel med skivad jalapeno.
Kockens kommentar
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Fläskfilé med orientaliska smaker
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan