Grönsaksfrittata - italiensk omelett

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grönsaksfrittata - italiensk omelett

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Paprika röd

2.0 

styck

Squash

1.0 

styck

Ägg

16.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Svartpeppar

2.0 

krm

Parmesan

50.0 

gram

Basilika

10.0 

gram

Olivolja till stekning

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 420

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1679 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 351 gram)

Ingredienser

Visa:

Paprika röd 2.0 styck 4%

Squash 1.0 styck 3%

Ägg 16.0 styck 60%

Salt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar 2.0 krm 0%

Parmesan 50.0 gram 11%

Basilika 10.0 gram 0%

Olivolja till stekning 2.0 msk 13%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Ansa paprika och squash. Strimla eller skiva.
  3. Knäck och vispa samman ägg med en gaffel. Salta lätt och peppra.
  4. Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Fräs paprika och squash någon minut. Häll i hälften av äggvispet. Sänk värmen och låt steka i 2 minuter. Häll på resten av äggblandningen och låt steka i ytterligare 2 minuter.
  5. Skiva parmesan jämt över ytan på omeletten. Strö över basilikablad.
  6. Sätt in stekpannan högt upp i ugnen och laga i cirka 8 minuter, tills osten har smält.
  7. Servera.

Kockens kommentar

För att göra italiensk frittata så behöver man en stekpanna som kan sättas in i ugnen. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Alternativ

Frukostfrittata

Bondomelett

Fler recept inom Fyllda omeletter

Liknande recept som Grönsaksfrittata - italiensk omelett