Grodlår naturell (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grodlår naturell (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grodlår

12.0 

styck

Schalottenlök

2.0 

st små

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Timjan torkad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Seguin Cuvée Prestige

Smakrikt rött vin
Pris: 127 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 141

GBR (GI) / port: 0

Recept: 566 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 16%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 67 gram)

Ingredienser

Visa:

Grodlår 12.0 styck 23%

Schalottenlök 2.0 st små 5%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 3%

Smör normalsaltat 50.0 gram 64%

Timjan torkad 2.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Salta, peppra och strö timjan på grodlåren. Skala och finhacka löken.
  2. Värm lite smör i stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk 5 minuter utan att bränna.
  3. Tillsätt mer smör och höj till medelhög värme. Lägg i grodlåren och stek cirka 15 minuter tills låren fått fin brynt yta. Vänd dem då och då. Servera med en servett.

Kockens kommentar

Hur det smakar? Mycket fint kött som smakar lite av kalv eller kyckling. Grodlår är en delikatess i asien och i andra länder t.ex. Frankrike. Grodorna är därför på sina håll utrotningshotade och vild "jakt" har då förbjudits. Det finns dock "odlade" grodor att tillgå.

Fler recept inom Köttförrätter

Liknande recept som Grodlår naturell (förrätt)