Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 141

GBR (GI) / port: 0
Recept: 566 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 16%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grodlår 12.0 styck 23%
Schalottenlök 2.0 st små 5%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 3%
Smör normalsaltat 50.0 gram 64%
Timjan torkad 2.0 msk 3%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Salta, peppra och strö timjan på grodlåren. Skala och finhacka löken.
- Värm lite smör i stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk 5 minuter utan att bränna.
- Tillsätt mer smör och höj till medelhög värme. Lägg i grodlåren och stek cirka 15 minuter tills låren fått fin brynt yta. Vänd dem då och då. Servera med en servett.
Kockens kommentar
Hur det smakar? Mycket fint kött som smakar lite av kalv eller kyckling. Grodlår är en delikatess i asien och i andra länder t.ex. Frankrike. Grodorna är därför på sina håll utrotningshotade och vild "jakt" har då förbjudits. Det finns dock "odlade" grodor att tillgå.
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Grodlår naturell (förrätt)
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan