Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 829

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3314 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkarré benfri 800.0 gram 40%
Rött vin 4.0 dl 9%
Sås:
Steksky 1.5 dl 3%
Grädde 2.0 dl 22%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 16%
Blomkål helt huvud 0.5 huvud 3%
Vinbärsgelé 4.0 msk 6%
Äppelmos 0%
Kockskolan:
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 3 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Putsa bort hinnor och fett från köttet. Salta och peppra.
- Bräsera: Hetta upp matfett i stekgryta på hög värme. Bryn köttet runt om till fin stekyta. Häll på vin. Lägg på lock och ställ in i ugn. Låt stå i 3 timmar eller längre.
- Tillbehör: Skala och tärna eller skiva potatis. Råstek potatisen knaprig på hög värme i rikligt med smör.
- Låt blomkål småkoka i 10-12 minuter.
- Sås: Sila upp steksky från grytan. Tillsätt grädde. Låt småkoka ett par minuter. Smaka av. Om alltför salt kan socker eller gelé tillsättas. Om tjockare konsistens önskas tillsätt lite stärkelsemjöl och låt småkoka några minuter.
Kockens kommentar
Köttet skall nästan falla sönder och förstörs inte av lång tid i ugnen, förutsatt att det ligger i gryta med lock. Laga gärna en extra stor bit kött. Överskott blir till utmärkt restmat, uppvärmt eller som kallskuret på smörgåsar med gurka eller dylikt. Läs mer > Så lagas fläskkarré.
Passar till
Fler recept inom Fläskstek, karréstek
Liknande recept som Vinbräserad hel fläskkarré
-
Fläsksida med lök glacé
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstekt fläsksida med sherryäpplen
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Juleribbe, norsk knaperstekt fläsksida
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Liten porchetta, ugnslagad fläskstek av rullad fläsksida
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kotlettrad med senap och äppelsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskbog med knaperstekt svål
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinbraten mit Dunkelbiersosse, klassisk bayersk fläskstek med mörk ölsås
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinebraten im Kochtopf mit knödeln, bräserad fläskstek med potatisklimp
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krusten Schweinebraten (Krustenbraten), grillad fläskstek med knaperstekt svål
Tid: 2 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan