Vinbräserad hel fläskkarré

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vinbräserad hel fläskkarré

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskkarré benfri

800.0 

gram

Rött vin

4.0 

dl

Smör och/el. matolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Steksky

1.5 

dl

Grädde

2.0 

dl

Matlagningsmjöl

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Blomkål helt huvud

0.5 

huvud

Vinbärsgelé

4.0 

msk

Äppelmos

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Selvarossa Salice Salentino

Kryddigt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 829

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3314 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 526 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré benfri 800.0 gram 40%

Rött vin 4.0 dl 9%

Smör och/el. matolja 0%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Steksky 1.5 dl 3%

Grädde 2.0 dl 22%

Matlagningsmjöl 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 16%

Blomkål helt huvud 0.5 huvud 3%

Vinbärsgelé 4.0 msk 6%

Äppelmos 0%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskkarré > Äts ej

Tillagning (45 min + 3 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Putsa bort hinnor och fett från köttet. Salta och peppra.
  3. Bräsera: Hetta upp matfett i stekgryta på hög värme. Bryn köttet runt om till fin stekyta. Häll på vin. Lägg på lock och ställ in i ugn. Låt stå i 3 timmar eller längre.
  4. Tillbehör: Skala och tärna eller skiva potatis. Råstek potatisen knaprig på hög värme i rikligt med smör. 
  5. Låt blomkål småkoka i 10-12 minuter.
  6. Sås: Sila upp steksky från grytan. Tillsätt grädde. Låt småkoka ett par minuter. Smaka av. Om alltför salt kan socker eller gelé tillsättas. Om tjockare konsistens önskas tillsätt lite stärkelsemjöl och låt småkoka några minuter.

Kockens kommentar

Köttet skall nästan falla sönder och förstörs inte av lång tid i ugnen, förutsatt att det ligger i gryta med lock. Laga gärna en extra stor bit kött. Överskott blir till utmärkt restmat, uppvärmt eller som kallskuret på smörgåsar med gurka eller dylikt. Läs mer > Så lagas fläskkarré.

Passar till

Råstekt potatis i panna

Fler recept inom Fläskstek, karréstek

Liknande recept som Vinbräserad hel fläskkarré