Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 158
 
    
                Kcal / portion: 829
 
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 3314 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkarré benfri 800.0 gram 40%
Rött vin 4.0 dl 9%
Sås:
Steksky 1.5 dl 3%
Grädde 2.0 dl 22%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 16%
Blomkål helt huvud 0.5 huvud 3%
Vinbärsgelé 4.0 msk 6%
Äppelmos 0%
Kockskolan:
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 3 tim )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Putsa bort hinnor och fett från köttet. Salta och peppra.
- Bräsera: Hetta upp matfett i stekgryta på hög värme. Bryn köttet runt om till fin stekyta. Häll på vin. Lägg på lock och ställ in i ugn. Låt stå i 3 timmar eller längre. 
- Tillbehör: Skala och tärna eller skiva potatis. Råstek potatisen knaprig på hög värme i rikligt med smör. 
- Låt blomkål småkoka i 10-12 minuter.
- Sås: Sila upp steksky från grytan. Tillsätt grädde. Låt småkoka ett par minuter. Smaka av. Om alltför salt kan socker eller gelé tillsättas. Om tjockare konsistens önskas tillsätt lite stärkelsemjöl och låt småkoka några minuter.
Kockens kommentar
Köttet skall nästan falla sönder och förstörs inte av lång tid i ugnen, förutsatt att det ligger i gryta med lock. Laga gärna en extra stor bit kött. Överskott blir till utmärkt restmat, uppvärmt eller som kallskuret på smörgåsar med gurka eller dylikt. Läs mer > Så lagas fläskkarré.
Passar till
Fler recept inom Fläskstek, karréstek
Liknande recept som Vinbräserad hel fläskkarré
- 
                
                    Fläsksida med lök glacéTid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Knaperstekt fläsksida med sherryäpplenTid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Juleribbe, norsk knaperstekt fläsksidaTid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Liten porchetta, ugnslagad fläskstek av rullad fläsksidaTid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kotlettrad med senap och äppelsåsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Helstekt kotlettrad med bakade grönsakerTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Fläskbog med knaperstekt svålTid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Schweinbraten mit Dunkelbiersosse, klassisk bayersk fläskstek med mörk ölsåsTid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Schweinebraten im Kochtopf mit knödeln, bräserad fläskstek med potatisklimpTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krusten Schweinebraten (Krustenbraten), grillad fläskstek med knaperstekt svålTid: 2 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              