Ångkokta pilgrimsmusslor (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ångkokta pilgrimsmusslor (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pilgrimsmusslor med skal

12.0 

styck

Ingefära färskriven

2.0 

msk

Sojasås japansk

4.0 

msk

Forellrom (el. löjrom)

2.0 

msk

Gräslök

 

 

 

Sås:

 

Schalottenlök

2.0 

st små

Vispgrädde

2.0 

dl

Mousserat vin

2.0 

dl

Senap fransk osötad

1.0 

msk

Olivolja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jules Muller Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1486 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 280 gram)

Ingredienser

Visa:

Pilgrimsmusslor med skal 12.0 styck 11%

Ingefära färskriven 2.0 msk 1%

Sojasås japansk 4.0 msk 3%

Forellrom (el. löjrom) 2.0 msk 2%

Gräslök 0%

 

Sås:

Schalottenlök 2.0 st små 2%

Vispgrädde 2.0 dl 48%

Mousserat vin 2.0 dl 9%

Senap fransk osötad 1.0 msk 1%

Olivolja 0%

Tillagning (20 min )

  1. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och genomskinlig i lite olja på medelvärme i en stekpanna cirka 5 minuter.
  2. Häll på vispgrädde och reducera tills 10% av vätskan återstår. Häll i mousserande vin och rör ner fransk senap enligt egen smak.
  3. Koka upp vatten i en ångkokare. Finriv ingefära. Lägg musslorna i ungssäker form. Häll över ingefära och soja.
  4. Ångkoka: Placera i ångkokaren 1-2 minuter. Musslorna är klara när de har vitnat.
  5. Lägg upp musslorna på tallrikar, häll sås runt om och garnera med rom och gräslök. Servera.

Kockens kommentar

Har man inte en ångkokare kan man koka i en eldfast form i ett vattenbad i en kastrull med lock. Ställ något under formen, så att den inte nuddar vattnet. Asiatiska ångkokare (steamers), gjorda i bambu, är billiga och utmärkta för ändamålet. De placeras ovanpå en kastrull.

Fler recept inom Förrätt med musslor

Liknande recept som Ångkokta pilgrimsmusslor (förrätt)