Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1486 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 12.0 styck 11%
Ingefära färskriven 2.0 msk 1%
Sojasås japansk 4.0 msk 3%
Forellrom (el. löjrom) 2.0 msk 2%
Gräslök 0%
Sås:
Schalottenlök 2.0 st små 2%
Vispgrädde 2.0 dl 48%
Mousserat vin 2.0 dl 9%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Olivolja 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och genomskinlig i lite olja på medelvärme i en stekpanna cirka 5 minuter.
- Häll på vispgrädde och reducera tills 10% av vätskan återstår. Häll i mousserande vin och rör ner fransk senap enligt egen smak.
- Koka upp vatten i en ångkokare. Finriv ingefära. Lägg musslorna i ungssäker form. Häll över ingefära och soja.
- Ångkoka: Placera i ångkokaren 1-2 minuter. Musslorna är klara när de har vitnat.
- Lägg upp musslorna på tallrikar, häll sås runt om och garnera med rom och gräslök. Servera.
Kockens kommentar
Har man inte en ångkokare kan man koka i en eldfast form i ett vattenbad i en kastrull med lock. Ställ något under formen, så att den inte nuddar vattnet. Asiatiska ångkokare (steamers), gjorda i bambu, är billiga och utmärkta för ändamålet. De placeras ovanpå en kastrull.
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Ångkokta pilgrimsmusslor (förrätt)
-
Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blåmusslor med provencalegarnityr
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksstekta knivmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade knivmusslor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan