Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 133
 
    
                Kcal / portion: 372
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 1486 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 12.0 styck 11%
Ingefära färskriven 2.0 msk 1%
Sojasås japansk 4.0 msk 3%
Forellrom (el. löjrom) 2.0 msk 2%
Gräslök 0%
Sås:
Schalottenlök 2.0 st små 2%
Vispgrädde 2.0 dl 48%
Mousserat vin 2.0 dl 9%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Olivolja 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och genomskinlig i lite olja på medelvärme i en stekpanna cirka 5 minuter.
- Häll på vispgrädde och reducera tills 10% av vätskan återstår. Häll i mousserande vin och rör ner fransk senap enligt egen smak.
- Koka upp vatten i en ångkokare. Finriv ingefära. Lägg musslorna i ungssäker form. Häll över ingefära och soja.
- Ångkoka: Placera i ångkokaren 1-2 minuter. Musslorna är klara när de har vitnat.
- Lägg upp musslorna på tallrikar, häll sås runt om och garnera med rom och gräslök. Servera.
Kockens kommentar
Har man inte en ångkokare kan man koka i en eldfast form i ett vattenbad i en kastrull med lock. Ställ något under formen, så att den inte nuddar vattnet. Asiatiska ångkokare (steamers), gjorda i bambu, är billiga och utmärkta för ändamålet. De placeras ovanpå en kastrull.
Fler recept inom Förrätt med musslor
Liknande recept som Ångkokta pilgrimsmusslor (förrätt)
- 
                
                    Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel 
- 
                
                    Musslor i vinäger (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Blåmusslor med provencalegarnityrSvårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Dillkokta hjärtmusslor (förrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Asiatiska ångkokta knivmusslor (förrätt)Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vitlöksstekta knivmusslorTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillade knivmusslor (förrätt)Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Heta pilgrimsmusslor med ingefära och basilika (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                               
                               
                              