Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 704

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2816 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvinnanlår skiva 1 cm 700.0 gram 27%
Vetemjöl 1.0 dl 7%
Olivolja 1.0 msk 4%
Sås:
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 2%
Vatten 0.5 dl 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Strösocker 1.0 msk 2%
Smör normalsaltat 100.0 gram 26%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 32%
Kockskolan:
Grillpanna > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skär köttet i cm-stora skivor och banka ut dem med knuten hand till cirka dubbel storlek. Salta och peppra köttet och vänd i mjöl. Finhacka persilja. Pressa citronsaft.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp olja i (grill-)stekpanna på högsta värme. Bryn köttet snabbt 1-2 minuter på var sida. Låt köttet vila på en tallrik.
- Sås: Koka upp vatten+fond, socker och citronsaft. Låt sjuda i 5 minuter. Vispa ner klickvis kallt smör. Tillsätt finhackad persilja.
- Lägg tillbaka köttet i pannan och vänd det i såsen. Lägg upp.
Kockens kommentar
Riktigt fint kalvkött (gödkalv) är nästan vitt och kommer från kalvar uppfödda på mjölk. Dyrt och svårt att få tag på i Sverige. Ju äldre kalven blir, desto mörkare blir köttet. En "kalv" är högst 8 månader gammal, därefter kallas de ungnöt upp till 3 års ålder.
Fler recept inom Stekt kalv, kalvschnitzel
Liknande recept som Piccata Petter - kalvschnitzel
-
Wienerschnitzel på svenskt och österrikiskt vis
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piccata alla Milanese original, ostpanerad kalvschnitzel
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Involtini al Pesto, kalvrulader med pesto
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Escalopes de veau chasseur, kalvschnitzel med jägarsås
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Straccetti alla romana, klassisk kötträtt med rucola från Rom
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piccata Petter - kalvschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Schnitzel Cordon Bleu, Schweizerschnitzel med rösti
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan