
Dryckestips
Blason de Bourgogne Crémant de Bourgogne Rosé Brut
Mousserad torr rosé
Pris: 89 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1285 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kikärter konserv 400.0 gram 40%
Soltorkade tomater 30.0 gram 4%
Tomater 3.0 styck 4%
Rödlök 1.0 styck 5%
Gurka 1.0 styck 4%
Kapris 1.0 msk 0%
Gräddfil 1.0 dl 11%
Olivolja 1.0 msk 9%
Grönsaksfond konc. 1.0 dl 22%
Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%
Rosmarin färskhackad 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Vitt matbröd 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär löken i skivor, separera ringarna. Skär de soltorkade-, de färska tomaterna och gurkan i mindre bitar. Finhacka rosmarin.
- Hetta upp olja i stekpanna och fräs lök samt rosmarin på medelvärme 2-3 minuter. Tillsätt fond, tomat och gurka. Låt sjuda tills all vätska är borta.
- Häll bort kikärtsspadet och skölj dem rikligt i kallt vatten. Lägg dem i pannan. Tillsätt soltorkade tomater, kapris, vinäger. Låt det bli varmt. Servera med en klick gräddfil.
Fler recept inom Matiga grönsallader
Liknande recept som Varma kikärter med soltorkade tomater
-
Grön quinoasallad med avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon
-
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian