Varma kikärter med soltorkade tomater

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Varma kikärter med soltorkade tomater

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kikärter konserv

400.0 

gram

Soltorkade tomater

30.0 

gram

Tomater

3.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Gurka

1.0 

styck

Kapris

1.0 

msk

Gräddfil

1.0 

dl

Olivolja

1.0 

msk

Grönsaksfond konc.

1.0 

dl

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Rosmarin färskhackad

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1285 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 374 gram)

Ingredienser

Visa:

Kikärter konserv 400.0 gram 40%

Soltorkade tomater 30.0 gram 4%

Tomater 3.0 styck 4%

Rödlök 1.0 styck 5%

Gurka 1.0 styck 4%

Kapris 1.0 msk 0%

Gräddfil 1.0 dl 11%

Olivolja 1.0 msk 9%

Grönsaksfond konc. 1.0 dl 22%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%

Rosmarin färskhackad 1.0 tsk 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 0%

Tillagning (20 min )

  1. Skär löken i skivor, separera ringarna. Skär de soltorkade-, de färska tomaterna och gurkan i mindre bitar. Finhacka rosmarin.
  2. Hetta upp olja i stekpanna och fräs lök samt rosmarin på medelvärme 2-3 minuter. Tillsätt fond, tomat och gurka. Låt sjuda tills all vätska är borta.
  3. Häll bort kikärtsspadet och skölj dem rikligt i kallt vatten. Lägg dem i pannan. Tillsätt soltorkade tomater, kapris, vinäger. Låt det bli varmt. Servera med en klick gräddfil.

Fler recept inom Matiga grönsallader

Liknande recept som Varma kikärter med soltorkade tomater