Lyxig svamp- & bönsoppa (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lyxig svamp- & bönsoppa (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Champinjoner färska

125.0 

gram

Brytbönor färska

75.0 

gram

Purjolök

2.0 

cm

Schalottenlök

2.0 

st små

Grädde

5.0 

dl

Svampfond konc. }

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Smör och/el. matolja

 

 

 

Ger 1 tallrik/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 481

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1924 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 26%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 185 gram)

Ingredienser

Visa:

Champinjoner färska 125.0 gram 2%

Brytbönor färska 75.0 gram 1%

Purjolök 2.0 cm 0%

Schalottenlök 2.0 st små 1%

Grädde 5.0 dl 94%

Svampfond konc. } 4.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

Smör och/el. matolja 0%

 

Ger 1 tallrik/portion 

Tillagning (22 min )

  1. Ansa och tvätta grönsakerna. Skär purjolöken och champinjonerna i tunna skivor, finhacka scharlottenlöken och dela bönorna.

  2. Fräs lök, bönor och svamp i en kastrull i lite matfett på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt grädde och fond och sänk till medellåg värme, låt småkoka i 10 minuter. Smaka av med peppar och salt. Servera.

Kockens kommentar

För mindre fettintag kan matlagningsgrädde användas eller viss del av grädden bytas mot mjölk.

Fler recept inom Varm förrättssoppa

Liknande recept som Lyxig svamp- & bönsoppa (förrätt)