Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 481

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1924 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 26%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Champinjoner färska 125.0 gram 2%
Brytbönor färska 75.0 gram 1%
Purjolök 2.0 cm 0%
Schalottenlök 2.0 st små 1%
Grädde 5.0 dl 94%
Svampfond konc. } 4.0 msk 1%
Ger 1 tallrik/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (22 min )
- Ansa och tvätta grönsakerna. Skär purjolöken och champinjonerna i tunna skivor, finhacka scharlottenlöken och dela bönorna.
- Fräs lök, bönor och svamp i en kastrull i lite matfett på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt grädde och fond och sänk till medellåg värme, låt småkoka i 10 minuter. Smaka av med peppar och salt. Servera.
Kockens kommentar
För mindre fettintag kan matlagningsgrädde användas eller viss del av grädden bytas mot mjölk.
Fler recept inom Varm förrättssoppa
Liknande recept som Lyxig svamp- & bönsoppa (förrätt)
-
Consommé, klar/klarad buljong
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé Julienne, Consommé Brunois - klar grönsakssoppa
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hummersoppa (förrätt)
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fisk- och räksoppa (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fin hönsbuljongsoppa, förrätt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Havsbondens soppa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Japansk misosoppa (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan