Chèvre chaudsmörgås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chèvre chaudsmörgås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ciabatta bröd

2.0 

styck

Chèvre

8.0 

skivor

Sallatsblad

4.0 

styck

Honung

4.0 

tsk

Bordssmör 75% fett

 

 

 

Ger 1 stor smörgås/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gustave Lorentz Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 89 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 279

Kcal / portion: 563

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2252 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 15%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 202 gram)

Ingredienser

Visa:

Ciabatta bröd 2.0 styck 34%

Chèvre 8.0 skivor 61%

Sallatsblad 4.0 styck 0%

Honung 4.0 tsk 4%

Bordssmör 75% fett 0%

 

Ger 1 stor smörgås/portion 

Tillagning (8 min )

  1. Sätt ugnen till "grill" på 250ºC (eller använd micron).
  2. Lägg ostskivorna i en ungssäker form och sätt in den i den övre delen av ugnen, 2-4 minuter till ytan blivit lätt bränd. Alternativt använd micron en kort stund på högsta effekt.
  3. Dela brödet i halvor. Ansa sallaten. Bred matfett på brödet och lägg på sallat. Placera ost ovanpå och häll lite honung på den varma osten.

Kockens kommentar

Chevre chaud = varm chevre. Utan sallat kan bröd med ost och honung sättas in i ugnen. Sallaten serveras då vid sidan om.

Fler recept inom Varma smörgåsar

Liknande recept som Chèvre chaudsmörgås