Dryck till kraftfull inälvsmat

Inälver är generellt magert, men tillsatser och tillbehör gör rätten ofta kraftfull, kaloririk. Blod är i sig kalorisnålt men tillsatt fett som i blodpudding gör varan kraftfull. Motsvarande gäller för leverpastejer, patéer. Gräddsåser passar väl till smakrika inälver vilket mildrar den den lätt fräna smaken, men som också gör rätten kaloririk. Inälvsmat är ofta saltad, antingen vid tillagningen eller så kan köttet vara rimmat vilket är vanligt t.ex. för tunga. Inälvsmat är oftast smakrik, men tunga och bräss är förhållandevis mild i smaken.

Grundregeln är att till kraftfull mat väljs en fylligare dryck, men helheten av rättens smak är väsentlig för det slutliga valet.

Detta är en samlingssida.
Klicka på flaska för varufakta.
Klicka på "Mer information" för detaljerad information.

Dryck till inälvsrätt med sälta

Mer information

Dryck till syrlig inälvsrätt

Mer information

Dryck till smakrik inälvsrätt

Mer information