Dryck till mager inälvsmat
Inälver som lever, njure, hjärta och bräss är magert kött. Inälver är generellt smakrikt och varor som lever och njure kan ha lätt besk smak, men beskan är sällan påtaglig om varan kommer från ungdjur. Äldre beskare kött brukar läggas i mjölk för att mildra den bittra smaken. Inälvsmat är ofta saltad, antingen vid tillagningen eller så kan köttet vara rimmat vilket är vanligt t.ex. för tunga. Tunga och bräss har förhållandevis mild smak.
Grundregeln för dryckesval är att till mager rätt väljs lättare drycker, men helheten av rättens smak är väsentlig för det slutliga valet.
Detta är en samlingssida.
Klicka på flaska för varufakta.
Klicka på "Mer information" för detaljerad information.
Dryck till inälvsrätt med sälta
-
Torrt smakrikt vitt vin
97 kr, Nr 6538
-
Smakrikt rött vin
112 kr, Nr 22055
-
Ljus lättare ale
22 kr, Nr 11526 EKO
-
Ljus medium lager
16 kr, Nr 1335
Dryck till smakrik inälvsrätt
-
Torrt druvigt vitt vin
Jules Muller Gewurztraminer Réserve
102 kr, Nr 6702
-
Smakrikt rött vin
Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon
129 kr, Nr 473472 BS
-
Kryddigt rött vin
129 kr, Nr 5447
-
Smakrikt rött vin
229 kr, Nr 2026