Dryck till smakrik inälvsrätt

Inälver som lever, njure och hjärta är smakrik mat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika. Inälver som lever, njure och hjärta är magert kött, men tillsatser och tillbehör gör rätten ofta kraftfull, kaloririk. Blod är i sig kalorisnålt men tillsatt fett som i blodpudding gör varan kraftfull. Motsvarande gäller för leverpastejer, patéer. Gräddsåser passar väl till smakrika inälver vilket mildrar den karakteristika smaken, men som också gör rätten kaloririk.

7 matchande recept inom smakrik inälvsrätt

Öl till kraftfull, smakrik inälvsrätt

Till smakrik mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Lever, njure eller hjärta från äldre djur kan ge anrättningen besk smak, varvid beskan i öl bör vara begränsad. Om varan är en beskare lever eller njure från äldre djur bör ölets beska inte vara påtaglig. Till kraftfull, smakrik inälvsrätt rekommenderas medelfylliga till fylliga, smakrika och medelbeska ljusa eller mörka öl.