Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 455

Kcal / portion: 500

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1501 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 49%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Béarnaisesås hemlagad 3.0 dl 99%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Kockskolan:
Om smörsåser > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Alexandre Choron > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tillaga béarnaise. Se recept > Béarnaise.
- Vispa ner en matsked tomatpuré i taget i bearnäsen.
- Passar till stekt kött, kyckling fisk och ägg.
Kockens kommentar
Alexandre Étienne Choron (1837-1924) som var fransk köksmästare på den berömda restaurangen Voisin i Paris uppfann denna sås. Såsen serveras till grillad fisk, tournedos och till löskokta eller pocherade ägg. Under preussarnas belägringen av Paris julen 1870, när parisarna tvingades äta katter, hundar och råttor, serverade Choron maträtter av djur från den lokala djurparken som fylld åsnehuvud, elefant consommé, elefantsnabel, grillad kamel, kängurugryta, björnlår i pepparsås, varg i hjortsås, katt med råtta och antilop i tryffelsås. Till dessa delikatesser inmundigades viner som Mouton-Rothschild 1846, Romanée-Conti 1858 och Château Palmer 1864. Läs mer > Alexandre Choron.
Kompletterande recept
Fler recept inom Hollandaisesåser
Liknande recept som Choronsås, béarnaise med tomatsmak
-
Hollandaise, klassisk smörsås till sparris
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hollandaise i elektrisk mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Hemlagad bearnaise, klassisk smörsås till oxfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Choronsås, béarnaise med tomatsmak
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Mousseline Sabayon, smörsås till fisk
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Chilibearnaise till stekt mat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Béarnais med stavmixer
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: