Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 455
 
    
                Kcal / portion: 500
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 1501 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 49%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Béarnaisesås hemlagad 3.0 dl 99%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Kockskolan:
Om smörsåser > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Alexandre Choron > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tillaga béarnaise. Se recept > Béarnaise.
- Vispa ner en matsked tomatpuré i taget i bearnäsen.
- Passar till stekt kött, kyckling fisk och ägg.
Kockens kommentar
Alexandre Étienne Choron (1837-1924) som var fransk köksmästare på den berömda restaurangen Voisin i Paris uppfann denna sås. Såsen serveras till grillad fisk, tournedos och till löskokta eller pocherade ägg. Under preussarnas belägringen av Paris julen 1870, när parisarna tvingades äta katter, hundar och råttor, serverade Choron maträtter av djur från den lokala djurparken som fylld åsnehuvud, elefant consommé, elefantsnabel, grillad kamel, kängurugryta, björnlår i pepparsås, varg i hjortsås, katt med råtta och antilop i tryffelsås. Till dessa delikatesser inmundigades viner som Mouton-Rothschild 1846, Romanée-Conti 1858 och Château Palmer 1864. Läs mer > Alexandre Choron.
Kompletterande recept
Fler recept inom Hollandaisesåser
Liknande recept som Choronsås, béarnaise med tomatsmak
- 
                
                    Hollandaise, klassisk smörsås till sparrisTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Hollandaise i elektrisk mixerTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Hemlagad bearnaise, klassisk smörsås till oxfiléTid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Choronsås, béarnaise med tomatsmakTid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sauce Mousseline Sabayon, smörsås till fiskSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Chilibearnaise till stekt matTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Béarnais med stavmixerSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    