Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 441

Kcal / portion: 413

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1650 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 47%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Äggula 3.0 styck 9%
Gul lök 0.5 styck 2%
Vitvinsvinäger 3.0 msk 0%
Smör smält 200.0 gram 88%
Dragon färskhackad 2.0 msk 0%
Persilja finhackad 3.0 msk 0%
Vitpeppar nymald 2.0 krm 0%
Kajennpepparpulver 0.5 tsk 0%
Skapat av: thsk
Tillagning
- Smält smör i Micro. Låt det svalna till cirka 50°C.
- Hacka lök och lägg i en kastrull ihop med dragon samt vitvinsvinäger. Reducera till en tredjedel.
- Sila av vinägerkoket och häll över i medföljande behållare till din stavmixer.
- Lägg i ägggulorna och häll på smöret (allt). Sätt sedan stavmixer plant mot botten och tryck på max hastighet. Du kommer inom ett par sekunder se hur såsen tjocknar dra då din stavmixer sakta uppåt.
- Klart. Lägg i persiljan och smaka av med vitpeppar och lite kajennpepparpulver.
Kockens kommentar
Ett väldigt enkelt och effektivt sätt att göra smörsås eller t.ex. majonnäs.Fler recept inom Hollandaisesåser
Liknande recept som Béarnais med stavmixer
-
Hollandaise, klassisk smörsås till sparris
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hollandaise i elektrisk mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Hemlagad bearnaise, klassisk smörsås till oxfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Choronsås, béarnaise med tomatsmak
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Mousseline Sabayon, smörsås till fisk
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Chilibearnaise till stekt mat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Béarnais med stavmixer
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: