Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Schalottenlök

1.0 

st liten

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Jordnötsolja

1.0 

msk

 

Sojasås indonesisk söt

1.0 

dl

Kryddnejlika

2.0 

styck

Korianderfrö mald

1.0 

tsk

Kanel mald

1.0 

tsk

Svartpeppar nymald

1.0 

tsk

Vatten

2.5 

dl

Farinsocker

2.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 108

GBR (GI) / port: 2

Recept: 432 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 101 gram)

Ingredienser

Visa:

Schalottenlök 1.0 st liten 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 4%

Ingefära färskriven 1.0 msk 2%

Jordnötsolja 1.0 msk 26%

 

Sojasås indonesisk söt 1.0 dl 54%

Kryddnejlika 2.0 styck 0%

Korianderfrö mald 1.0 tsk 1%

Kanel mald 1.0 tsk 1%

Svartpeppar nymald 1.0 tsk 1%

Vatten 2.5 dl 0%

Farinsocker 2.0 tsk 7%

 

Kockskolan:

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära i en stekpanna på medelvärme i några minuter, tills löken är glasig och mjuk (ej bränd).
  3. Tillsätt kryddor, vatten, socker och soja. Koka ihop såsen till sirapsliknande konsistens i cirka 10 minuter. För tunnare sås koka cirka 5 minuter.
  4. Sila såsen.

Kockens kommentar

Passar till fisk, gärna asiatiska rätter.

Fler recept inom Asiatiska såser

Liknande recept som Avancerad sojasås