Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Revbensspjäll tjocka

1.0 

kilo

Fettreduktion

-80.0 

gram

Om fettreduktion >

 

 

Salt

1.0 

tsk

Svartpeppar nymald

1.0 

tsk

Chilipulver

1.0 

msk

Spiskummin mald

1.5 

tsk

Barbercuesås tjock, söt

3.0 

dl

 

Coleslaw:

 

Vitkål ansad

0.2 

huvud

Morot stor

1.0 

styck

Gul lök

0.5 

st stor

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Yoghurt naturell 3%

1.0 

dl

Vinäger

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Majskolv kokt konserv

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så lagas revbensspjäll >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 842

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3366 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 716 gram)

Ingredienser

Visa:

Revbensspjäll tjocka 1.0 kilo 49%

Fettreduktion -80.0 gram -21%

Om fettreduktion > Äts ej

Salt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar nymald 1.0 tsk 0%

Chilipulver 1.0 msk 0%

Spiskummin mald 1.5 tsk 0%

Barbercuesås tjock, söt 3.0 dl 21%

 

Coleslaw:

Vitkål ansad 0.2 huvud 4%

Morot stor 1.0 styck 2%

Gul lök 0.5 st stor 1%

Majonnäs äkta 0.5 dl 10%

Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 2%

Vinäger 1.0 msk 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 16%

Majskolv kokt konserv 4.0 styck 16%

 

Kockskolan:

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Tillagning (1 tim 45 min )

  1. Börja med potatisen om bakad potatis önskas. Se separat recept via länk nedan.
  2. Sätt ugnen på 175°C. Sätt in en ugnsplåt.
  3. Blanda salt, peppar, chili och spiskummin. Gnid in i köttet.
  4. Lägg köttet på den heta plåten med köttsidan nedåt. Stek i cirka 30 minuter mitt i ugnen. Vänd och stek i ytterligare 30 minuter.
  5. Glasera (pensla) köttet med barberquesås efter en timme i ugn. Stek 15 minuter, pensla igen och stek 15 minuter till.
  6. Coleslaw: Riv vitkål (t.ex. med potatisskalare), grovriv morot, samt skala och finhacka lök. Blanda allt med majonnäs, yoghurt och vinäger. Ställ kallt fram tills serveringen.
  7. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  8. Dela majskolvarna och pensla med grillsås. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Vänd dem några gånger.

Kockens kommentar

Coleslaw kan med fördel tillredas i förväg, t.ex. dagen före, eftersom den bara blir bättre av ett dygns vila.

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 8% av totalvikten för tjocka spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 

 

Alternativ

Hemlagad barbequesås

Bakad potatis

Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta

Liknande recept som Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben