Petters fruktbål

Petters fruktbål

En bål är en dryck av saft, läskedryck och/eller vin/sprit, ofta med skivade frukter i. Den serveras med hjälp av en skopa ur en stor skål. M.a.o. en bål kan varieras i oändlighet. Servera alltid en bål väl kyld!

Lägg till ingredienser

Antal glas: 10

Vodka (okryddat)

30.0 

cl

t.ex. Brännvin Special

 

 

Sprite

2.0 

liter

Grenadin

2.0 

msk

Hallon färska

2.0 

dl

Björnbär färska

2.0 

dl

Jordgubbar färska

2.0 

dl

Grapefrukt

1.0 

styck

Apelsin hel

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Vodka (okryddat) 30.0 cl

t.ex. Brännvin Special

Sprite 2.0 liter

Grenadin 2.0 msk

Hallon färska 2.0 dl

Björnbär färska 2.0 dl

Jordgubbar färska 2.0 dl

Grapefrukt 1.0 styck

Apelsin hel 1.0 styck

Bild saknas
Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienserna i en stor skål.

  2. Ställ kallt.
    Serveras kall och med en soppslev.

Kockens kommentar

Variera med tillgänglig färsk frukt eller i brist på sådan använd djupfryst frukt. Djupfryst frukt gör dock drinken väsentligen sötare. Ta bort vodkan för att få ett alkoholfritt alternativ.

ALTERNATIV

Vit sangria

Svart sangria

Fler drinkrecept inom Bål

Liknande recept som Petters fruktbål