Negus
Denna varma portvinssouer har tillagats på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
En variant av glüwein m.a.o.
Ingredienser
Portvin 6.0 cl
Citronjuice 3.0 cl
Sockerlag 50/50 2.0 cl
Tillbehör:
Skapat av
Marie Laveau
Tillagning
- Koka upp vatten.
- Häll ingredienserna i värmetåligt glas.
Fyll på med hett vatten. - Vrid ett citronskal över drinken och släpp ner skalet i drinken.
ALTERNATIV
Fler drinkrecept inom Varma vindrinkar
Liknande recept som Negus
-
Klassisk hemlagad glögg - glödgat vin
Hemlagad glögg på gammaldags sätt är en trevlig syssla inför julen. Kanske som en jultradition att utföra med nära och kära.
Arbetsmoment:
>> Så lagar du hemlagad glögg -
Glühwein
Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till nordbornas glögg.
Glühwein dricks liksom glögg varm,
vanligen vintertid och i synnerhet till jul. -
Rise & Fall
Het dryck med smak av kanel och äpple (eller päron), som gör susen för kropp och själ kalla, ruggiga dagar.
-
Åsas enkla glüwein
Osötad glüwein är ett alternativ till glögg om man vill undvika socker och sötma.
-
Negus
Denna varma portvinssouer har tillagats på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
En variant av glüwein m.a.o. -
Varm apelsinglögg
Vitvinsglögg med apelsinsmak av Tina Nordström. -
X-Pearience Åre!
Häpp, häpp, häpp!!!
-
Hemlagad glögg - snabbvarianten