Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Inlagd sill

450.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

Rödlök

0.5 

styck

Dill finhackad

1.0 

msk

Persilja finhackad

2.0 

msk

Gräslök finhackad

3.0 

msk

Basilika finhackad

5.0 

msk

Senap svensk

1.0 

msk

Vinäger

1.0 

tsk

Äggula

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Garneringsalternativ:

 

Gräslök finhackad

 

 

 

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 270

Kcal / portion: 277

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2214 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 21%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 103 gram)

Ingredienser

Visa:

Inlagd sill 450.0 gram 48%

Creme fraiche 2.0 dl 29%

Rödlök 0.5 styck 1%

Dill finhackad 1.0 msk 0%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Gräslök finhackad 3.0 msk 0%

Basilika finhackad 5.0 msk 0%

Senap svensk 1.0 msk 1%

Vinäger 1.0 tsk 0%

Äggula 1.0 styck 2%

Matolja (rapsolja) 0.5 dl 18%

Salt och peppar 0%

 

Garneringsalternativ:

Gräslök finhackad 0%

 

Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Tillagning (5 min + 2 tim 10 min )

  1. Hacka lök och örter och lägg i en skål. Häll i senap, vinäger, créme fraiche, äggula, salt och peppar. Doppa sedan i oljan under kraftig vispning.
  2. Lägg den inlagda sillen i en skål eller i en djup tallrik och häll över örtblandningen. Garnera gärna med hackad gräslök. 
  3. Låt stå kallt i kylen i cirka 2 timmar innan servering.

Alternativ

Lägg in sill själv

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Örtagårdssill