Plättbakelser / pannkakstårta med bär, sylt och grädde

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Plättbakelser / pannkakstårta med bär, sylt och grädde

Lägg till ingredienser

Antal små plättar: 30

Vetemjöl

3.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Mjölk

6.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

Smör normalsaltat

5.0 

msk

Strösocker

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

2.5 

dl

Jordgubbssylt

2.0 

dl

Jordgubbar färska

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Plättlagg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3077 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 12%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 53 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 3.0 dl 21%

Salt 0.5 tsk 0%

Mjölk 6.0 dl 12%

Ägg 3.0 styck 6%

Smör normalsaltat 5.0 msk 16%

Strösocker 1.0 tsk 1%

 

Tillbehör:

Vispgrädde 2.5 dl 29%

Jordgubbssylt 2.0 dl 13%

Jordgubbar färska 2.0 dl 1%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Plättlagg > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Smet: Blanda vetemjöl, salt, socker och hälften av mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen.
  2. Smält matfettet och rör ner det i smeten (då behövs inget extra matfett vid gräddning).
  3. Plättar gräddas i en särskild plättlagg. Beräkna 2-3 matskedar smet till varje plätt.
  4. Grädda plättarna på medelhög värme. När smeten har stelnat är det dags att vända plättarna till andra sidan.
  5. Vispa grädden till ett hårt skum. Varva plättarna med grädde och sylt till små plättbakelser med 4-5 plättar i varje.
  6. Servera med bär eller frukt.

Kockens kommentar

Pannkakstårta är samma recept fast med stora plättar.

Fler recept inom Efterrättspannkakor, crepes

Liknande recept som Plättbakelser / pannkakstårta med bär, sylt och grädde