30 recept med Mörka såser, skysåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
- 
              
              Kråssås till gås eller anka
Tore Wretman i Svensk Husmanskost 1967: "Gås tillhör de få ugnsstekta ...
Svarighet: Medel, Kock:
                169 Kcal / 100g
                161 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Mannerströms rödvinssås ¤
Mannerström: Jag har inget socker i min rödvinssås. Tyvärr har det blivit ett...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
                169 Kcal / 100g
                306 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Sauce bordelaise, mörk stekskysås med bordeaxvin och oxmärg
Sauce bordelaise är en mörk stekskysås med bordeauxvin som monteras med smö...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                188 Kcal / 100g
                213 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Enkel viltsås med mesost
Getost används som pålägg, gärna på hårt bröd och som smaksättare av såser. L...
Tid: 12 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
                188 Kcal / 100g
                202 Kcal / portion
                GBR (GI) 4 / portion
 - 
              
              Sauce Bourguignon/Bourguigonne, klassisk brun stekskysås
Sauce Bourguignon är en så kallad stekskysås, vilket egentligen är en mörk ...
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                201 Kcal / 100g
                207 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Enkel brun portvinssås
Önskas en tjockare sås, vispa ner lite stärkelsemjöl till exempel maizena. Så...
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock:
                208 Kcal / 100g
                267 Kcal / portion
                GBR (GI) 11 / portion
 - 
              
              Enkel söt portvinsås
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
                224 Kcal / 100g
                287 Kcal / portion
                GBR (GI) 13 / portion
 - 
              
              Enkel hjortronvinsås
Passar väl till vilträtter. Läs mer om fina mörka och vinsåser, klicka på län...
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:
                233 Kcal / 100g
                221 Kcal / portion
                GBR (GI) 3 / portion
 - 
              
              Avancerad viltvinssås av mörk oxbuljong
Passar till allehanda kött, i synnerhet till vilt. I stället för viltben kan ...
Tid: 2 tim , Svarighet: Avancerat, Kock: Sv. Institutet SI
                240 Kcal / 100g
                261 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Enkel drambuiesås
En lyxig sås med karaktär, avsedd för finare kötträtter.
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
                362 Kcal / 100g
                380 Kcal / portion
                GBR (GI) 4 / portion
 
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)