30 recept med Mörka såser, skysåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Cocktailsås, amerikansk skaldjurssås
En kryddstark sås passande till kött och skaldjur, eller som dipsås.
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
71 Kcal / 100g
84 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Enkel löksås, klassisk bondsås
Löksås är klassisk till stekt salt sill och stekt fläsk, men passar även till k...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
84 Kcal / 100g
123 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Enkel mörk katrinplommonsås
Såsen passar till kött, gärna fläskkött. Läs om fina såser, klicka på länkarn...
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
94 Kcal / 100g
113 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Smakstark björnbärssalsa, björnbärssås
Passar som dippsås eller som tillbehör till smakrik mat av nöt eller vilt och...
Tid: 1 tim , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
59 Kcal / 100g
55 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Enkel söt vindruvssås
Saknas sky kan detta ersättas med vatten+fond.
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
56 Kcal / 100g
132 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Enkel hjortronvinsås
Passar väl till vilträtter. Läs mer om fina mörka och vinsåser, klicka på län...
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:
233 Kcal / 100g
221 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Enkel drambuiesås
En lyxig sås med karaktär, avsedd för finare kötträtter.
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
362 Kcal / 100g
380 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Enkel viltsås med mesost
Getost används som pålägg, gärna på hårt bröd och som smaksättare av såser. L...
Tid: 12 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
188 Kcal / 100g
202 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Enkel brun portvinssås
Önskas en tjockare sås, vispa ner lite stärkelsemjöl till exempel maizena. Så...
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock:
208 Kcal / 100g
267 Kcal / portion
GBR (GI) 11 / portion
-
Enkel söt portvinsås
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
224 Kcal / 100g
287 Kcal / portion
GBR (GI) 13 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)