30 recept med Mörka såser, skysåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Kråssås till gås eller anka
Tore Wretman i Svensk Husmanskost 1967: "Gås tillhör de få ugnsstekta ...
Svarighet: Medel, Kock:
169 Kcal / 100g
161 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Mannerströms rödvinssås ¤
Mannerström: Jag har inget socker i min rödvinssås. Tyvärr har det blivit ett...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
169 Kcal / 100g
306 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce bordelaise, mörk stekskysås med bordeaxvin och oxmärg
Sauce bordelaise är en mörk stekskysås med bordeauxvin som monteras med smö...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
188 Kcal / 100g
213 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel viltsås med mesost
Getost används som pålägg, gärna på hårt bröd och som smaksättare av såser. L...
Tid: 12 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
188 Kcal / 100g
202 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Sauce Bourguignon/Bourguigonne, klassisk brun stekskysås
Sauce Bourguignon är en så kallad stekskysås, vilket egentligen är en mörk ...
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
201 Kcal / 100g
207 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel brun portvinssås
Önskas en tjockare sås, vispa ner lite stärkelsemjöl till exempel maizena. Så...
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock:
208 Kcal / 100g
267 Kcal / portion
GBR (GI) 11 / portion
-
Enkel söt portvinsås
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
224 Kcal / 100g
287 Kcal / portion
GBR (GI) 13 / portion
-
Enkel hjortronvinsås
Passar väl till vilträtter. Läs mer om fina mörka och vinsåser, klicka på län...
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:
233 Kcal / 100g
221 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Avancerad viltvinssås av mörk oxbuljong
Passar till allehanda kött, i synnerhet till vilt. I stället för viltben kan ...
Tid: 2 tim , Svarighet: Avancerat, Kock: Sv. Institutet SI
240 Kcal / 100g
261 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel drambuiesås
En lyxig sås med karaktär, avsedd för finare kötträtter.
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
362 Kcal / 100g
380 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)