Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 362

Kcal / portion: 380

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1140 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 25%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vin- och spritsåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Häll drambuie i en kastrull och koka upp. Tillsätt grädde, fond och låt sjuda på medellåg värme i cirka 10 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och fond. Även gärna med steksky om sådan finns.
- Späd med vatten om såsen är för tjock. Önskas tjockare sås, tillsätt under omröring lite matlagningsmjöl. Koka 3 minuter.
Kockens kommentar
En lyxig sås med karaktär, avsedd för finare kötträtter.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)