Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 362
            Kcal / portion: 380
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 1140 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 25%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vin- och spritsåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Häll drambuie i en kastrull och koka upp. Tillsätt grädde, fond och låt sjuda på medellåg värme i cirka 10 minuter.
 - Smaka av med salt, peppar och fond. Även gärna med steksky om sådan finns.
 - Späd med vatten om såsen är för tjock. Önskas tjockare sås, tillsätt under omröring lite matlagningsmjöl. Koka 3 minuter.
 
Kockens kommentar
En lyxig sås med karaktär, avsedd för finare kötträtter.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)