Enkel drambuiesås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Om vin- och spritsåser >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel drambuiesås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 362

Kcal / portion: 380

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1140 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 25%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 105 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vin- och spritsåser > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Häll drambuie i en kastrull och koka upp. Tillsätt grädde, fond och låt sjuda på medellåg värme i cirka 10 minuter.
  2. Smaka av med salt, peppar och fond. Även gärna med steksky om sådan finns.
  3. Späd med vatten om såsen är för tjock. Önskas tjockare sås, tillsätt under omröring lite matlagnings­mjöl. Koka 3 minuter.

Kockens kommentar

En lyxig sås med karaktär, avsedd för finare kötträtter.

Passar till

Kött t.ex. strutsfilé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem