Strutsfilé med drambuiesås och rösti
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Grön sparris färsk

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Strutsfilé med drambuiesås och rösti

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 723

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2891 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 384 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 19%

Smör normalsaltat 4.0 msk 13%

Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Salta och peppra strutsfiléerna. Skala och grovriv potatis. Lägg i vatten. Häll bort vattnet och låt rinna av.
  3. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek filéerna 2-3 minuter på var sida. Lägg över i ugnsfast form och sätt i ugn i 5-10 minuter. Ta ut. Låt det vila en stund.
  4. Rösti: Hetta upp matfett i stekpanna. Platta ut en kaka potatis i pannan och stek den knabrig och gyllenbrun. Vänd.
  5. Sås: Häll drambuie i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och tillsätt grädde och fond. Låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev. lite steksky. Önskas lite tjockare sås, tillsätt under omröring lite matlagningsmjöl.
  6. Koka sparrisen i cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

Hur det smakar? Mycket fint kött påminnande om fin oxfilé, fast bättre enligt vår chefskock Petter. Fryst struts kan man hitta i special­butiker, vanligtvis formade till runda portions­biffar.

PASSAR TILL

Rösti

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem