Strutsfilé med drambuiesås och rösti
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 188
            Kcal / portion: 723
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 2891 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 0.8 kilo 19%
Smör normalsaltat 4.0 msk 13%
Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
 - Salta och peppra strutsfiléerna. Skala och grovriv potatis. Lägg i vatten. Häll bort vattnet och låt rinna av.
 - Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek filéerna 2-3 minuter på var sida. Lägg över i ugnsfast form och sätt i ugn i 5-10 minuter. Ta ut. Låt det vila en stund.
 - Rösti: Hetta upp matfett i stekpanna. Platta ut en kaka potatis i pannan och stek den knabrig och gyllenbrun. Vänd.
 - Sås: Häll drambuie i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och tillsätt grädde och fond. Låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev. lite steksky. Önskas lite tjockare sås, tillsätt under omröring lite matlagningsmjöl.
 - Koka sparrisen i cirka 5 minuter.
 
Kockens kommentar
Hur det smakar? Mycket fint kött påminnande om fin oxfilé, fast bättre enligt vår chefskock Petter. Fryst struts kan man hitta i specialbutiker, vanligtvis formade till runda portionsbiffar.
PASSAR TILL
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel