Enkel viltsås med mesost
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 188
            Kcal / portion: 202
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 7%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om mörka såser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (12 min )
- Koka ihop ingredienserna i en kastrull på medelvärme under omröring till lagom konsistens (5-10 minuter). Se till att inte bränna såsen i botten av kastrullen.
 
Kockens kommentar
Getost används som pålägg, gärna på hårt bröd och som smaksättare av såser. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)