
Enkel viltsås med mesost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 4
Recept: 808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 7%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om mörka såser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (12 min )
- Koka ihop ingredienserna i en kastrull på medelvärme under omröring till lagom konsistens (5-10 minuter). Se till att inte bränna såsen i botten av kastrullen.
Kockens kommentar
Getost används som pålägg, gärna på hårt bröd och som smaksättare av såser. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)