
Enkel söt portvinsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 287

GBR (GI) / port: 13
Recept: 862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vinsåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Häll portvin och fond i en kastrull. Reducera (koka ner) vätskan till halva mängden.
- Tillsätt blåbärssylt (smaka av mängd). Rör ner lite matlagningsmjöl t.ex. Maizena. Såsen skall vara lättflytande. Späd ev. Låt sjuda 3 minuter.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)