
Benlösa fåglar med blå portvinssås (kycklingburgare)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 752

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3010 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Skala och finhacka lök. Blanda färs med övriga ingredienser utom ströbröd till en slät smet. Variera kryddning enligt egen smak. Forma ovala portionsbiffar. Rulla dem i ströbröd.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Stek biffarna i panna i lite matfett på medelhög värme, tills de fått en fin gyllenbrun yta.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Lägg biffarna i en smord ugnsfast form och efterstek i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt dem sedan ligga och vila i några minuter innan servering.
- Sås: Häll portvin och fond i en kastrull. Reducera (koka ner) vätskan till halva mängden. Tillsätt blåbärssylt och lite matlagningsmjöl. Låt koka ett par minuter.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel