Benlösa fåglar med blå portvinssås (kycklingburgare)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Benlösa fåglar med blå portvinssås (kycklingburgare)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 752

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3010 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 2%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 586 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 18%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala och finhacka lök. Blanda färs med övriga ingredienser utom ströbröd till en slät smet. Variera kryddning enligt egen smak. Forma ovala portionsbiffar. Rulla dem i ströbröd.
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Stek biffarna i panna i lite matfett på medelhög värme, tills de fått en fin gyllenbrun yta.
  4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  5. Lägg biffarna i en smord ugnsfast form och efterstek i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt dem sedan ligga och vila i några minuter innan servering.
  6. Sås: Häll portvin och fond i en kastrull. Reducera (koka ner) vätskan till halva mängden. Tillsätt blåbärssylt och lite matlagningsmjöl. Låt koka ett par minuter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem