Enkel brun portvinssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Om vin- och spritsåser >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Om vattenförändringar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel brun portvinssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 11

Recept: 802 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 129 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vin- och spritsåser > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och finhacka schalottenlök. Fräs löken mjuk i matfett på medelvärme i några minuter utan att bränna löken.
  2. Tillsätt portvin, vatten och fond. Reducera (låt koka ner) till halva mängden. Tillsätt lite extra portvin mot slutet.
  3. Smaka av med salt och peppar. Sila såsen genom ett såll. Vid behov, värm upp såsen igen.

Kockens kommentar

Önskas en tjockare sås, vispa ner lite stärkelsemjöl till exempel maizena. Såsen passar väl till stekt kött gärna till vilträtter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem