
Enkel brun portvinssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 11
Recept: 802 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vin- och spritsåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Om vattenförändringar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skala och finhacka schalottenlök. Fräs löken mjuk i matfett på medelvärme i några minuter utan att bränna löken.
- Tillsätt portvin, vatten och fond. Reducera (låt koka ner) till halva mängden. Tillsätt lite extra portvin mot slutet.
- Smaka av med salt och peppar. Sila såsen genom ett såll. Vid behov, värm upp såsen igen.
Kockens kommentar
Önskas en tjockare sås, vispa ner lite stärkelsemjöl till exempel maizena. Såsen passar väl till stekt kött gärna till vilträtter.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)