
Enkel hjortronvinsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 3
Recept: 442 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vin- och spritsåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Om vattenförändringar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Häll rödvin och portvin i en kastrull och koka ner det tills halva mängden återstår.
- Rör ner hjortronsylt och viltfond. Tillsätt maizena och låt småkoka 3 minuter.
Kockens kommentar
Passar väl till vilträtter. Läs mer om fina mörka och vinsåser, klicka på länkar i ingredienslistan under Kockskolan.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)