Enkel hjortronvinsås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 233
            Kcal / portion: 221
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 442 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vin- och spritsåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Om vattenförändringar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Häll rödvin och portvin i en kastrull och koka ner det tills halva mängden återstår.
 - Rör ner hjortronsylt och viltfond. Tillsätt maizena och låt småkoka 3 minuter.
 
Kockens kommentar
Passar väl till vilträtter. Läs mer om fina mörka och vinsåser, klicka på länkar i ingredienslistan under Kockskolan.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)