Renstek
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ströbröd

1.0 

dl

Bulgur gryn

3.0 

dl

Persilja finhackad

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Renstek

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3222 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 643 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ströbröd 1.0 dl 7%

Bulgur gryn 3.0 dl 26%

Persilja finhackad 4.0 msk 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen till 175°C.
  2. Salta och peppra steken. Hetta upp matfett i en stekpanna på hög värme och bryn köttet hastigt runt om.
  3. Lägg steken i en smord ugnsfast form och sätt in steken i cirka 45 minuter (30 minuter per kilo) till kärntemperatur 63°C. Låt vila i 15 minuter.
  4. Halvera tomater och häll på ströbröd, hackad persilja, salt och peppar. Sätt in i ugn bredvid köttet i 10 minuter.
  5. Tillred bulgur enligt anvisning på paketet.
  6. Svampsås: Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. Tillsätt matfett och stek i några minuter till.
  7. Tillsätt rödvin+fond och koka ner något.
    Vispa ner mjöl+lite vatten. Tillsätt grädde.
    Smaksätt med gelé, steksky, salt, peppar.
    Låt småkoka i 3-5 minuter.

Kockens kommentar

Överblivet kött är utmärkt restmat, uppvärmd eller kall t.ex. på smörgås.

Tillbehörsalternativ

Kokt potatis

Råstekt potatis

Bulgur el. couscous

Hjortronvinsås

Hjortron med valnötter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem