11 recept med Klassiska mjöl- och potatisrätter
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Pannkakor, plättar
Addera eventuellt 1-2 tsk socker för fylligare smak. Pannkakor kan serveras s...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
158 Kcal / 100g
1309 Kcal / portion
GBR (GI) 21 / portion
-
Fläskpannkaka med lingon
I stället för fläsk kan man t.ex. ta skinka, svamp, lök, äpplen e.d.
Tid: 50 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
223 Kcal / 100g
935 Kcal / portion
GBR (GI) 10 / portion
-
Smålandskroppkakor
Bäst är att använda vinterpotatis t.ex. Bintje. Överbliven kokt potatis från ...
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
191 Kcal / 100g
877 Kcal / portion
GBR (GI) 15 / portion
-
Ölandskroppkakor
Ölandskroppkakor lagas av kokt och rå potatis. Andelen rå varierar från 50% t...
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
212 Kcal / 100g
1008 Kcal / portion
GBR (GI) 17 / portion
-
Klassisk pitepalt ā la Wretman
Receptet enligt Tore Wretmans Svensk Husmanskost. Jämför med recept > Pa...
Svarighet: Medel, Kock:
216 Kcal / 100g
892 Kcal / portion
GBR (GI) 21 / portion
-
Paltbröd med fläsk och vitsås
Paltbröd, blodbröd (bygdemål "palt" = större klimp, rundad b...
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan x3
99 Kcal / 100g
608 Kcal / portion
GBR (GI) 25 / portion
-
Klassisk klimp till köttsoppa
Wretman: Klimp serveras egentligen bara till en riktig köttsoppa. Man bör k...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
132 Kcal / 100g
130 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Råraka med fläsk och lingon
Råraka kan även tillagas av bakpotatis eller sötpotatis. Vinterpotatis ger bä...
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
309 Kcal / 100g
1124 Kcal / portion
GBR (GI) 15 / portion
-
Raggmunk med lingon och fläsk
Fläsket kan skäras i tärningar och blandas i smeten. Äppelmos är ett alternat...
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
175 Kcal / 100g
830 Kcal / portion
GBR (GI) 12 / portion
-
Janssons frestelse
Janssons frestelse är klassisk som vickningsmat och på smörgåsbordet.Tips: Tä...
Tid: 1 tim 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
200 Kcal / 100g
696 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion