Raggmunk med lingon och fläsk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så råsteks potatis >

 

 

Landskapsrätter >

 

 

Raggmunk pulver

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Raggmunk med lingon och fläsk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 830

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3320 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 11%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 475 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så råsteks potatis > Äts ej

Landskapsrätter > Äts ej

Raggmunk pulver Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Vispa samman mjöl med lite mjölk till jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och ägg.
  2. Skala och finriv potatis, som tillsätts i äggsmeten. Rör om. Låt gärna vila i 5 minuter.
  3. Stek fläsk i panna utan fett på medelhög värme tills det fått färg på båda sidorna, men inte för länge för då blir det hårt och torrt. Lägg på hushållspapper strax innan servering för fettavrinning. Salta lätt.
  4. Hetta upp matfett i annan stekpanna på medelhög värme. Häll i ungefär en 1/2  dl smet. Grädda tunna pannkakor. Späd med lite mjölk om smeten är för tjock. Stek tills gyllenbrun och lätt knaprig utan att hårdbränna. Vänd.
  5. Raggmunkarna serveras varma med fläsk och lingon, gärna rårörda. Äppelmos är ett alternativ.

Kockens kommentar

Fläsket kan skäras i tärningar och blandas i smeten. Äppelmos är ett alternativ till lingon. Skall man tillaga många raggmunkar kan man använda våffeljärn, vilket halverar stektiden (= 2 min/st). Dessutom vackert mönster. Läs mer om potatisplättar, potatisbullar, rårakor och dylikt > Om potatisplättar o.d. Raggmunk har av ICA Buffé utsetts till Östergötlands landskapsrätt (läs mer > Landskapsrätter).

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen. Om fettförlusten inte beaktas blir stekfläskets andel av kalorimängden 48% i receptet.

Alternativ

Rårörda lingon

Rårakor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem