18 recept med Klassiska fläsk- och korvrätter

  • Kokt fläsklägg med rotmos

    Kokt fläsklägg med rotmos

    Fläskläggen kan vara färsk, rimmad eller rökt. En korthuggen lägg väger cirka...

    Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    173 Kcal / 100g

    796 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis

    Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis

    Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis är klassisk svensk husmanskost, en av...

    Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    161 Kcal / 100g

    728 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Griljerad kokt skinka (julskinka)

    Griljerad kokt skinka (julskinka)

    Skinka brukar användas flera dagar i rad, till exempel i juletid. Får den då ...

    Tid: 3 tim , Svarighet: Medel, Kock:

    157 Kcal / 100g

    212 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Bruna bönor med fläsk

    Bruna bönor med fläsk

    Bruna bönor äts numera främst i Sverige, där de blev populära på 1800-talet. ...

    Tid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:

    131 Kcal / 100g

    627 Kcal / portion

    GBR (GI) 23 / portion

  • Stekt blodpudding med fläsk och lingon

    Stekt blodpudding med fläsk och lingon

    Hemrörda råa lingon ger en syrlig pikant smak, som inte erhålles med köpt lin...

    Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    354 Kcal / 100g

    1329 Kcal / portion

    GBR (GI) 12 / portion

  • Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis

    Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis

    Bräckt skinka är ett gammalt recept från forntiden. Att "bräcka" egen...

    Tid: 35 min , Svarighet: Medel, Kock:

    115 Kcal / 100g

    414 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Mjölkkokt fläskfilé

    Mjölkkokt fläskfilé

    Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:

    114 Kcal / 100g

    558 Kcal / portion

    GBR (GI) 11 / portion

  • Grisfötter aladåb (i gelé)

    Grisfötter aladåb (i gelé)

    Både färska och rimmade grisfötter kan användas. Rimmade saltas inte. De kan ...

    Tid: 4 tim (+ 12 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan x2

    132 Kcal / 100g

    625 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Senapspanerade stekta grisfötter

    Senapspanerade stekta grisfötter

    Alla recept näringsberäknas automatiskt i Kunskaps­kokbokens system. I vissa ...

    Tid: 20 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan x2

    167 Kcal / 100g

    963 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Rullsylta med rödbetor och kokt potatis

    Rullsylta med rödbetor och kokt potatis

    Rullsyltan pressas för att driva ut vatten ur syltan. På så sätt får syltan f...

    Tid: 2 tim 30 min (+ 12 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    222 Kcal / 100g

    1073 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem