18 recept med Klassiska fläsk- och korvrätter
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Kokt fläsklägg med rotmos
Fläskläggen kan vara färsk, rimmad eller rökt. En korthuggen lägg väger cirka...
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
173 Kcal / 100g
796 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis
Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis är klassisk svensk husmanskost, en av...
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Kock:
161 Kcal / 100g
728 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Skinka brukar användas flera dagar i rad, till exempel i juletid. Får den då ...
Tid: 3 tim , Svarighet: Medel, Kock:
157 Kcal / 100g
212 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Bruna bönor med fläsk
Bruna bönor äts numera främst i Sverige, där de blev populära på 1800-talet. ...
Tid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
131 Kcal / 100g
627 Kcal / portion
GBR (GI) 23 / portion
-
Stekt blodpudding med fläsk och lingon
Hemrörda råa lingon ger en syrlig pikant smak, som inte erhålles med köpt lin...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
354 Kcal / 100g
1329 Kcal / portion
GBR (GI) 12 / portion
-
Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis
Bräckt skinka är ett gammalt recept från forntiden. Att "bräcka" egen...
Tid: 35 min , Svarighet: Medel, Kock:
115 Kcal / 100g
414 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Mjölkkokt fläskfilé
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
114 Kcal / 100g
558 Kcal / portion
GBR (GI) 11 / portion
-
Grisfötter aladåb (i gelé)
Både färska och rimmade grisfötter kan användas. Rimmade saltas inte. De kan ...
Tid: 4 tim (+ 12 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan x2
132 Kcal / 100g
625 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Senapspanerade stekta grisfötter
Alla recept näringsberäknas automatiskt i Kunskapskokbokens system. I vissa ...
Tid: 20 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan x2
167 Kcal / 100g
963 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Rullsylta med rödbetor och kokt potatis
Rullsyltan pressas för att driva ut vatten ur syltan. På så sätt får syltan f...
Tid: 2 tim 30 min (+ 12 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
222 Kcal / 100g
1073 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion