16 recept med Övriga klassiska kötträtter

  • Klassisk kokt tunga med mos

    Klassisk kokt tunga med mos

    Menyse har använt färsk tunga i detta recept. Rimmad (saltad) tunga går också b...

    Tid: 2 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:

    94 Kcal / 100g

    304 Kcal / portion

    GBR (GI) 3 / portion

  • Kalmarlåda med skånsk potatis

    Kalmarlåda med skånsk potatis

    Kalmarlåda består av skånsk potatis och stekt kött, som kan vara lammkotlette...

    Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock:

    155 Kcal / 100g

    753 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Får i kål, köttgryta av bog och/eller bringa

    Får i kål, köttgryta av bog och/eller bringa

    En klassisk rätt, som idag snarare lagas på lamm än får. Fårkött kräver längr...

    Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    85 Kcal / 100g

    548 Kcal / portion

    GBR (GI) 9 / portion

  • Lapskojs, potatismos med kött

    Lapskojs, potatismos med kött

    En utmärkt restmatsrätt. Godast är att använda kokt rimmad oxbringa, gärna ...

    Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan x1

    185 Kcal / 100g

    875 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Tjälknöl (tjälknul)

    Tjälknöl (tjälknul)

    Tjälknöl är fryst stek som ugnslagas otinat i låg ugnsvärme och på klassiskt ...

    Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    134 Kcal / 100g

    510 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Älgstek i ugn

    Älgstek i ugn

    Det blir ofta kött över när man lagar stekar, vilket inte gör något. Uppvärmd...

    Tid: 3 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    110 Kcal / 100g

    630 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Bräserad älgstek på klassiskt vis

    Bräserad älgstek på klassiskt vis

    Bästa köttval är från älgkalv som är mört och saftigt, därnäst älgko. Kött ...

    Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan x1

    134 Kcal / 100g

    711 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Hjort- eller rådjursstek

    Hjort- eller rådjursstek

    Tid: 2 tim 30 min (+ 48 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    125 Kcal / 100g

    806 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Renstek

    Renstek

    Överblivet kött är utmärkt restmat, uppvärmd eller kall t.ex. på smörgås.

    Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    125 Kcal / 100g

    805 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Bräserad hare med gräddsås på klassiskt vis

    Bräserad hare med gräddsås på klassiskt vis

    Brässerad hare med just gräddsås är en svensk klassiker. Annars är en skyså...

    Tid: 7 tim (+ 48 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:

    185 Kcal / 100g

    1080 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem