16 recept med Övriga klassiska kötträtter
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Klassisk kokt tunga med mos
Menyse har använt färsk tunga i detta recept. Rimmad (saltad) tunga går också b...
Tid: 2 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
94 Kcal / 100g
304 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Kalmarlåda med skånsk potatis
Kalmarlåda består av skånsk potatis och stekt kött, som kan vara lammkotlette...
Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock:
155 Kcal / 100g
753 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Får i kål, köttgryta av bog och/eller bringa
En klassisk rätt, som idag snarare lagas på lamm än får. Fårkött kräver längr...
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
85 Kcal / 100g
548 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion
-
Lapskojs, potatismos med kött
En utmärkt restmatsrätt. Godast är att använda kokt rimmad oxbringa, gärna ...
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan x1
185 Kcal / 100g
875 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Tjälknöl (tjälknul)
Tjälknöl är fryst stek som ugnslagas otinat i låg ugnsvärme och på klassiskt ...
Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
134 Kcal / 100g
510 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Älgstek i ugn
Det blir ofta kött över när man lagar stekar, vilket inte gör något. Uppvärmd...
Tid: 3 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
110 Kcal / 100g
630 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Bräserad älgstek på klassiskt vis
Bästa köttval är från älgkalv som är mört och saftigt, därnäst älgko. Kött ...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan x1
134 Kcal / 100g
711 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Hjort- eller rådjursstek
Tid: 2 tim 30 min (+ 48 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
125 Kcal / 100g
806 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Renstek
Överblivet kött är utmärkt restmat, uppvärmd eller kall t.ex. på smörgås.
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
125 Kcal / 100g
805 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Bräserad hare med gräddsås på klassiskt vis
Brässerad hare med just gräddsås är en svensk klassiker. Annars är en skyså...
Tid: 7 tim (+ 48 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
185 Kcal / 100g
1080 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion