Lapskojs, potatismos med kött
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om lapskojs >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lapskojs, potatismos med kött

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 875

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3500 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 11%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 473 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om lapskojs > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan x1

Tillagning (45 min )

  1. Skär köttet i små bitar. Finhacka persilja. Skala potatis. Skala lök och grovhacka.
  2. Koka potatis och lök tillsammans tills mjuk i 20-30 minuter.
  3. Stek ägg i smör.
  4. Häll bort spadet, men spara lite till moset. Mosa lökpotatisen och tillsätt kött och smör. Späd moset med kokspadet till önskad konsistens.
  5. Servera med gurka, rödbetor och ägg. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

En utmärkt restmatsrätt. Godast är att använda kokt rimmad oxbringa, gärna överblivet kött från tidigare måltid. Det går också att använda Salta Biten som säljs konserverad eller annat rimmat burkkött. Likaså annat kött av gris, lamm eller vilt. Överbliven kokt potatis kan också användas. Lök kan utelämnas.

Lapskojs är ursprungligen sjömansmat på 1600-talet bestående av saltat kött blandat med rovor och annat som stod till buds till exempel lök. Rätten kokades och mosades för att besättningen förr ofta hade ömmande tänder till följd av att de drabbades av skörbjugg. Läs mer > Om lapskojs.

Alternativ

Scouse, brittisk lapskojs

Norsk lapskaus

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem