Paltbröd med fläsk och vitsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Om vita såser >

 

 

Om kroppkakor, palt >

 

 

Klimp, om degklumpar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Paltbröd med fläsk och vitsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 608

GBR (GI) / port: 25

Recept: 3648 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 614 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vita såser > Äts ej

Om kroppkakor, palt > Äts ej

Klimp, om degklumpar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan x3

Tillagning (15 min + 1 tim )

  1. Paltbröd: Dela paltbrödet i mindre bitar. Lägg ner det i en rymlig kastrull. Häll på kallt saltat vatten så att det täcker. Låt torrt bröd svälla 1 timme. Koka på svag värme 10 minuter.Ta upp brödet med hålslev. Låt det rinna av.
  2. Béchamel (vit grundsås): Smält smör i en kastrull. Vispa ner mjöl till klumpfri smet. Tillsätt mjölk och rör om ordentligt. Låt koka upp under omrörning. Koka på svag värme cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fläsk:  Knaperstek fläsket i panna.
  4. Servera.

Kockens kommentar

 Paltbröd, blodbröd (bygdemål "palt" =  större klimp, rundad bit) är ett torkat, hårt rågmjölsbröd med inblandning av blod. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Utan justering för fettförlust vid stekning svarar fläsket för 45% av energimängden. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem