Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 608

GBR (GI) / port: 25
Recept: 3648 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vita såser > Äts ej
Om kroppkakor, palt > Äts ej
Klimp, om degklumpar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan x3
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Paltbröd: Dela paltbrödet i mindre bitar. Lägg ner det i en rymlig kastrull. Häll på kallt saltat vatten så att det täcker. Låt torrt bröd svälla 1 timme. Koka på svag värme 10 minuter.Ta upp brödet med hålslev. Låt det rinna av.
- Béchamel (vit grundsås): Smält smör i en kastrull. Vispa ner mjöl till klumpfri smet. Tillsätt mjölk och rör om ordentligt. Låt koka upp under omrörning. Koka på svag värme cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Fläsk: Knaperstek fläsket i panna.
- Servera.
Kockens kommentar
Paltbröd, blodbröd (bygdemål "palt" = större klimp, rundad bit) är ett torkat, hårt rågmjölsbröd med inblandning av blod. Läs mer, klicka på ingrediensen.Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Utan justering för fettförlust vid stekning svarar fläsket för 45% av energimängden. Läs mer, klicka på ingrediensen.