
Marinerad björnytterfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 358

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1433 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (3 tim 30 min + 24 tim )
- Marinering dag 1-2: Finhacka dragon. Skala och finhacka lök, vitlök, morot. Skiva selleri tunt.
Lägg kött och alla marinadingredienser i en plastpåse. Stäng påsen och lägg i en bunke, som ställs i kylskåp 1-2 dygn. Vänd köttet i bunken några gånger. - Dag 2-3 Tillagning: Sätt ugn på 150°C.
- Ta ut köttet och torka av det med hushållspapper. Salta, peppra köttet. Lägg åt sidan. Skala och grovhacka lök och morötter. Skiva selleri.
- Smöra en ugnsäker form och lägg ner kött och grönsaker. Tillsätt vin. Täck över med aluminiumfolie och ställ mitt i ugnen i 3 timmar. Se till att det inte kokar torrt, utan tillsätt vin eller vatten vid behov.
- Laga under tiden tillbehör.
Kockens kommentar
I den mån man kan hitta björnkött i någon specialistbutik, så är det ett väldigt dyrt kött. Enligt Menyse´s uppfattning är björnkött inte värt priset.